Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł.

Techniczno-jakościowe elementy RMK PORKERT®

Techniczno-jakościowe elementy RMK PORKERT®

 

Ręczne maszynki do krojenia (dalej w skrócie RMK) marki PORKERT®, produkowane i dystrybuowane przez spółkę Hanhart Morkovice s.r.o., są produkowane z wysokiej jakości szarego żeliwa i są pokryte cynową powłoką dopuszczoną do kontaktu z żywnością.

Państwowy Zakład Higieny w Pradze (Republika Czeska) wydał świadectwo dopuszczenia wyrobów (RMK) do krótkotrwałego kontaktu z żywnością zgodnie z Rozporządzeniem nr 38/2011 Dz.U. Rep. Czeskiej z późn. zm., co gwarantuje bezpieczeństwo zdrowotne RMK. W związku z rozwojem rynku i wymagań klientów wszystkie części z wyjątkiem sitek i noży są całkowicie ocynowane, czy też mają naniesioną powłokę, w tym części poddawane obróbce. 

Z uwagi na powyższy fakt, w trakcie użytkowania RMK powierzchnia tych części ulega zużyciu (patrz dokumentacja fotograficzna poniżej) poprzez powstawanie rowków, cieć, zarysowań itp. (zużycie). Zużycie to nie ma wpływu na funkcjonalność RMK i nie jest powodem do reklamacji.


Ślady zużycia mogą pojawiać się następujących elementach:

ślimak

 

czop ślimaka

 

gwint nakrętki



gwin korpusu

 

otwór korby

 

 

Ważne ostrzeżenie: 

Prawidłowo zamontowana korba jest osadzona na ślimak do 50 – 70% głębokości swojego otworu



Pliki cookies
This e-shop and partners need your consent to use individual data so that they can show you information about your interests, among other things. You will give your consent by clicking on the „I agree“ button.